Mindfull

massage

 

Ons lichaam is altijd in het NU. Maar ons denken niet. Die is in het verleden of de toekomst. Door mindful ons lichaam te beleven zijn we niet passief in het NU, maar actief en met volle aandacht.

Massage ( of aanraken) helpt die aandacht nog eens te focussen op een bepaald deel van ons lichaam. Bij voorbeeld bij letsel, vermoeidheid of een andere klacht. Onze tastzin is bij massage dus het zintuig dat we gebruiken om in het NU te zijn en dichter bij ons zelf te komen.

Waarom een Mindfull massage?

Het zijn ( zijn-modus ) is net zo trainbaar als de doe-modus. Die laatste is over het algemeen overtraind. Omdat de zijn-modus niet getraind is, weten we vaak niet adequaat te reageren op het NU. De mindfulmassage en training geven een flinke vaart aan de ontwikkeling van de zijn-modus. Training betekend ook vaak zelf trainen. Gerichte oefeningen en meditaties helpen om buiten de massages de zijn-modus zelf te ontwikkelen. Gelukkig zit de zijn-modus in de aard van ieder mens.

Omdat we met ons denken onszelf steeds wegnemen uit het NU, worden we bij de training veelvuldig ( soms continu ) geconfronteerd met : wat, hoe, wanneer ( of niet ) en waarom we denken. Vanuit denken ontstaat angst, boosheid, schaamte, zorg etc. en van daaruit denken we weer. Vaak zijn dit onbewust diep gewortelde gedachten c.q. patronen. In de mindful-massage en trainingen gaan we die gedachten/ patronen bewust aanschouwen. Hebben we prblemen met onze gedachten of met de feiten ? Wat denkt u …..? Door training van de zijn-modus komen we stap voor stap bij oplossen. In plaats van er tegen of voor te vechten, kunnen we accepteren. Dat is de voornaamste stap voor een juiste ontwikkeling. Acceptatie is 80% van de verandering

 

Hoe werkt een Mindfull massage?

Communicatie tussen u en mij zal als een verbindende factor dienen tussen fysioonderzoek, masseren, oefenen en mediteren. Onderzoek maakt ons beide duidelijk wat de lichamelijke feiten zijn. Die gegevens kunnen we steeds weer gebruiken ter vergelijking na massage, oefenen en meditatie. De onderzoeksverschillen maken u ervan bewust hoe de feiten veranderen en bruikbaar zijn. Zonder daar bewust van te zijn gebruikt u de veranderingen niet en valt u mogelijk ( fysiek ) terug in het oude patroon.

Tussen de afspraken door oefent en mediteert u zelf door om op de volgende sessie aan te sluiten. Zonder dit element komt de vaart er niet in.

We bespreken per sessie een paar algemeen menselijke gebruiken die storend ofwel bevrijdend werken. Hier zijn de oefeningen en meditaties op geënt. De bedoeling is de inhoud van de mindful-massage en training op uw leven praktisch toepasbaar te maken. Daarvoor is het nuttig om gebruik te maken van een dag/werkboek, waarin u beschrijft wat u tijdens en na uw oefeningen en meditaties waar genomen heeft. Ook als de sessies in deze vorm zijn beëindigd, kunt u uw boek als naslagwerk gebruiken. Het dag/werkboek geef ik u bij aanvang.

Prijzen

Prijs losse massage van 60 min. is € 69,-
(inclusief voorrijkosten voor Soest en omgeving)

Elke extra 15 min. kost € 10,-
Bij afmelding binnen 24 uur € 30,-

Ook op kantoor

De fysiomasseur geeft niet alleen massages maar kan ook letsel onderzoeken (acuut of chronisch), behandelen en er over adviseren.

Massage op de werkvloer is een mooi sociaal gebaar van bedrijven die een visie hebben over het welzijn van hun medewerkers. Werknemers waarderen die positieve en persoonlijke aandacht enorm. Dit komt de betrokkenheid van de werknemers onderling en voor het bedrijf ten goede.

Het ziekte verzuim kan door een heldere geest en ontspannen lichaam dalen. Massage is geen luxe!

Door de energie toename en een heldere frisse inzet voor het bedrijf, zal de productie niet alleen gelijk blijven, maar zelfs toe kunnen nemen.

Contact

TISM Masseur
Michel Bartelds
Oranjelaan 28
3761 BX SOEST

Tel: 06-47766060

Openingstijden

10.00 - 22.00 uur

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken: